Historie

Speedway-grandprix.dk tager udgangspunkt i den nuværende form som verdensmesterskabet er blevet afviklet på. Statistikken hertil er plukket på FIM World Championships officielle hjemmeside

Speedway Grand Prix serien og Speedway World Cup var oprindeligt promoveret af Benfield Sports International, som senere blev omdøbt til BSI Speedway. Den 11. april 2007 blev det meddelt, at BSI Speedway var blevet overtaget af IMG.

Grand prix serien startede i 1995. Formlen er ændret nogle gange undervejs. Fra 2016 sæsonen gælder det, at top 8 ryttere fra sæsonen før automatisk er kvalificeret. De får selskab af ryttere fra kvalifikation og ryttere, der bliver udpeget af IMG.

I løbet af en sæson afholdes der flere løb rundt omkring i verden. Hvert løb består af 20 indledende heats med fire kørere ved startsnoren. Hver kører møder hinanden én gang. Inden eventuel semifinale og finale.

Der gives tre, to, og et point til de første tre kørere der passerer målstregen tre gange. Efter de 20 indledende heats kvalificerer de otte bedste sig videre til en semifinale, og fra hver semifinale går de to bedste kørere går videre til GP finalen.

Efter hvert Grand Prix tælles alle pointene op, inklusiv semifinalen og finalen. En kører kan dermed maksimalt opnå 21 point med fem heatsejre i de indledende løb, semifinale, og finale. Den kører med flest point efter alle løb er verdensmester.