AC-direktør om speedway-fremtid: Nu skal vi lige gøre kassen op

Et vellykket og velafviklet grand prix, trods et par tusinde tomme tilskuerpladser. Sådan lyder meldingen fra de lokale arrangører om lørdag aftens speedway grand prix på Casa Arena. Nu går forhandlingerne i gang om speedwayens fremtid i Horsens.

Den treårige aftale med den internationale arrangør, BSI Speedway, udløb lørdag aften, og i den kommende tid skal ACH Event og BSI forhandle en mulig forlængelse på plads.

– Lysten til at fortsætte er der da ovenpå en god aften, også hos BSI, har de fortalt os, men det kommer an på, om vi kan blive enige om prisen. Der er ikke sat en tidsramme for forhandlingerne, men i hvert fald inden årsskiftet ved vi, om der er speedway i Horsens igen til næste år. Er der det, skal vi jo have sat gang i billetsalget, siger direktør i AC Horsens, Kristian Nielsen, til Horsens Folkeblad.

– Indgår det i vurderingen, at der modsat de to første år ikke var udsolgt på stadion i år?

– Det gør det selvfølgelig. Tror vi på, at vi fortsat i de kommende år vil kunne trække mange mennesker til speedway? Det skal vi gøre op med os selv i den kommende tid. Der bliver også lagt meget tid og mange ressourcer i det her, og spørgsmålet er, om vi skal fortsætte med det. Vi er jo en fodboldklub og ikke en speedwayklub, siger han.

Tror vi på, at vi fortsat i de kommende år vil kunne trække mange mennesker til speedway? Det skal vi gøre op med os selv i den kommende tid.

Huskede dannebrogsflag
Projektleder Iben Grøftehauge meldte søndag ved middagstid om et “vellykket – og i al beskedenhed – velafviklet grand prix”.

– Det var et supergodt grand prix med en rigtig god stemning på tribunerne. Et godt ræs på en rigtig god bane, som også blev rost af BSI Speedway. At de danske kørere så ikke klarede sig ikke så godt, er vi jo desværre ikke herre over, konstaterede hun.

– Vi huskede endda også de 9000 dannebrogsflag til tilskuerne, som vi også havde købt ind sidste år, men glemte at placere på sæderne, sagde Iben Grøftehauge med et smil i en pause fra oprydningen på Casa Arena.

Tre år med grand prix i Horsens har fintunet organisationen, så det i år kun var småting, der skulle justeres, fortæller projektlederen.

– Det første år famlede vi os nok lidt frem og skulle lære hinanden at kende. Det blev bedre det andet år, og i år kunne vi mærke, at organisationen hang rigtigt godt sammen, ikke mindst takket være de omkring 400 frivillige, der leverede en fantastisk indsats, sagde hun.

Projektleder takker af
Det endelige tilskuertal var endnu ikke gjort op, da Horsens Folkeblad talte med projektlederen, men det står fast, at der var omkring 2000 ubesatte pladser.

– Det kan skyldes flere ting. Måske er folk taget på ferie, der er studenterfester, og Gnags spillede samme aften i Lunden. Måske manglede publikum store danske profiler som Nicki Pedersen, der sælger mange billetter, sagde hun.

– Jeg har ikke noget bud på, om grandprixet fortsætter i Horsens, men man må jo sige, at der er et speedway-publikum derude, der nok vil komme, uanset hvor i Danmark grandprixet er placeret, sagde Iben Grøftehauge, der selv takker af som projektleder, uanset om grandprixet fortsætter i Horsens.

– Det har hele tiden været aftalen, at jeg efter grandprixet skulle tilbage til mit gamle job i kommunens kulturafdeling. Men det var da lidt sørgeligt at sige farvel til det hele i går. Det er en jo en fantastisk sportsbegivenhed, konstaterede hun.