Ærgerlig Niels-Kristian Iversen: Jeg må pænt blive hjemme

Den danske landsholdskaptajn bliver ikke klar til sæsonens sidste løb i grandprix-serien, som køres på lørdag i Melbourne i Australien.

Grejet er for længst sendt afsted i en container med navn og nummer på, men chaufføren må pænt blive hjemme. Han er endnu ikke klar til at køre speedway.

Sæsonen er slut for Niels-Kristian Iversen, der altså ikke når at blive sin skulderskade kvit til ræset i Australien førstkommende lørdag.

– Jeg har virkelig håbet til det sidste, men det nytter ikke noget at forsøge at gennemføre løbet, når jeg ikke er klar. Jeg risikerer at blive sat flere måneder tilbage, hvis jeg tager til Melbourne og der sker noget uforudset, forklarer han til jv.dk.

Niels-Kristian Iversen føler, at han har gjort alt, hvad han kunne for at blive klar så hurtigt som overhovedet muligt.

– Jeg har blandt andet flere gange været til behandling på en anerkendt klinik i Spanien. Desuden har jeg trænet en masse fysisk, så lige nu er min kampvægt faktisk lavere, end når jeg er midt i sæsonen.

– Desværre har jeg stadig smerter, når jeg laver nogle bestemte bevægelser, så det giver ingen mening at tage af sted. Derfor er mit fokus nu på, at min 2018-sæson skal blive så god som overhovedet mulig.

Det betyder, at han er langt fra top otte i VM-stillingen, der automatisk giver adgang til GP-serien 2018. Skal Iversen med i serien til næste år, skal arrangørerne tildele ham et wildcard.

– Jeg krydser virkelig fingre, og jeg mener, at de bør kigge min vej. Jeg har stort set vundet grandprixer i hver eneste sæson, så mulighederne bør være gode, siger Niels-Kristian Iversen.

– Mit håb er, at der bliver plads til to danskere i serien.

Tilbage i 2013 opnåede Iversen sin hidtil bedste samlede VM-placering, da han blev nummer tre. Han har vundet fem grandprixer i karrieren og været i 14 finaler.