Danske speedwaykørere misser næste års VM-serie

Man skulle kigge langt efter opmuntring til dansk speedway, da der lørdag blev kørt Grandprix Challenge i russiske Togliatti.

Her jagtede Peter Kildemand, Michael Jepsen Jensen og Leon Madsen en billet til næste års VM-serie, men alle tre danskere måtte tage skuffede fra Rusland.

Kravet for at kvalificere sig til næste sæsons række af grandprixer var en placering i top-3 efter 20 heat. De pladser gik til polakkerne Przemyslaw Pawlicki og Patryk Dudek samt russiske Artem Laguta.

Michael Jepsen Jensen blev bedst placerede dansker på en delt femteplads efter sine fem starter, der kastede ni point af sig. Jepsen Jensen betalte dog prisen for at slutte sidst i sin tredje start.

Dermed kvalificerede ingen danskere sig videre fra Grandprix Challenge. Tilbage er kun at håbe på direkte kvalifikation i top 8 eller et Wildcard. Men det har mørke udsigter lige nu.

Dansk speedway har i det hele taget hakket sig afsted i den nuværende grandprixserie, hvor det endnu ikke er lykkedes en dansker at køre sig i en finale.

I øjeblikket ligger Niels-Kristian Iversen på en samlet 14.-plads i VM-serien med 44 point, mens Kildemand lige under har hentet 26 point.