Løbsdirektør: Bare rolig – Danmark får også et grandprix i 2018

Selvom 2017-sæsonen i grandprix-sammenhæng på alle måder har været en nedslående oplevelse for Danmarks vedkommende, kan de rød-hvide speedwayfans glæde sig over, at der også skal køres et grandprix på dansk jord i 2018.

Det understreger løbsdirektør Torben Olsen overfor JydskeVestkysten.

– Selvfølgelig skal der være et løb i Danmark. Det er sikkert og vist.

– Og på sigt vil jeg bestemt heller ikke udelukke, at vi måske igen kan få to løb i grandprix-serien i Danmark, men det bliver nok i hvert fald ikke til næste år. Det har resultaterne ikke rigtig været til, forklarer han.

I de seneste tre år har det danske grandprix været kørt i Horsens. I den aftale havde man i det østjyske betinget sig, at der i den periode ikke måtte afvikles grandprixer andre steder i Danmark.

– Sådan bliver det ikke fremadrettet. Vi vil have muligheden for at placere to grandprixer i Danmark, hvilket vi jo også for eksempel gør i Sverige, siger Torben Olsen.

Tæt på en aftale
Løbsdirektøren er meget tæt på at have aftalen omkring et dansk grandprix 2018 på plads.

– Jeg mangler sådan set kun en underskrevet kontrakt. Jeg forventer, at vi kan melde noget ud i løbet af kort tid, så du får mig ikke til at afsløre noget endnu.

Ifølge avisens oplysninger skulle Aarhus have været inde i billedet. Den idé skulle dog være skrinlagt. En returbillet til Parken i København er formentlig ikke aktuel – og så er det jo, at pilen måske igen peger i retning af Horsens eller det legendariske Vojens Speedwaycenter, hvor der tidligere er afviklet et hav af store løb.

Den idé skal i givet fald cleares af med Ole Olsen, der dog i øjeblikket er mere optaget af, at få en længe ventet opgradering af det aldrende anlæg på plads.

– Vi har sagt, at vi nok skal være behjælpelig, hvis tingene snerper til, men nu må vi, hvad de beslutter sig for. Grandprix-kalenderen må være lige på trapperne, vurderer Ole Olsen.