Nicki Pedersen: De andre danskere står stadig i min skygge

Af kommercielle hensyn var det nærmest en selvfølge, at en dansk speedwaykører onsdag ville få et af de fire wildcards til VM-serien i næste sæson, da ingen dansker rent sportsligt havde kvalificeret sig til at være med.

Den tredobbelte verdensmester Nicki Pedersen blev for andet år i træk tildelt et wildcard.

Efter at have tilbragt størstedelen af sæsonen på sidelinjen grundet en nakkeskade mener han, det er selvforskyldt, at potentielle wildcard-bejlere som Niels-Kristian Iversen og Peter Kildemand ikke har fået en billet til næste sæsons VM-serie.

– De andre danskere må jo sige, hvad de vil, men de ved jo godt alle sammen, hvem der har banet vejen for dansk speedway de seneste 15 år. Så må de selv komme efter det.

– Jeg har stået på sidelinjen de sidste seks måneder, og der kunne andre have trådt til og vist sig frem.

– Men de har stået i skyggen af mig de sidste 15 år, og selv om de har haft kæmpe muligheder i år og sidste år for at træde ud af den skygge, er ingen af dem trådt ind på scenen og har etableret sig i toppen.

– På sin vis er det også ærgerligt, for jeg håber da, at der er en, som kan tage over for mig, når jeg en skønne dag er færdig med at køre, siger Nicki Pedersen til Ritzau.

Han føler sig ikke presset af at være grandprixseriens eneste dansker eller af at være kommet med på VM-ledelsens velvilje.

– Der er nok ni ud af ti mennesker, som vil sige, at der er et stort pres på mig på Danmarks vegne, fordi jeg er vores eneste kører i VM-serien. Men det får du sgu ikke mig til at sige.

– Jeg har et forventningspres over for mig selv, fordi jeg vil kæmpe med, hvor det er sjovt, siger Nicki Pedersen.

Den sjove ende definerer han som kampen om VM-metal.

– Der er ingen tvivl om, at jeg skal ud og slås med om VM-medaljer. Jeg skal sgu ikke køre med i grandprixserien, fordi jeg synes, det er sjovt at være med.

– Vi skal ud og lave resultater. Det er ikke til at sige, hvad jeg kan opnå, men jeg skal have mit fundament til gode resultater klar til marts, og jeg er allerede godt på vej, siger Nicki Pedersen.

Han er ikke overrasket over at være blandt onsdagens wildcardmodtagere. Det havde han fået en god indikation efter et møde med “de høje herrer” i oktober.

– Men det er alligevel super dejligt at få det bekræftet. Jeg kan virkelig mærke, at jeg brænder for det.

– Ligakampene får økonomien til at hænge sammen, men VM-serien er min motivation til at fortsætte karrieren, siger Nicki Pedersen.

Danskeren har været fast med i VM-serien siden 2001. Han blev verdensmester i 2003, 2007 og 2008.

Niels-Kristian Iversen er førstereserve i VM-serien næste år.