Nicki Pedersen får wildcard til VM-serien

Onsdag er han blevet tildelt et wildcard til VM-serien for den kommende sæson. Det er andet år i træk, at Nicki Pedersen tildeles et wildcard af grandprixseriens ledelse.

Den 40-årige fynbo har fået spoleret store dele af 2017-sæsonen efter et grimt styrt i Holsted 24. maj. Nicki Pedersen brækkede nakken og overvejede derfor i flere måneder, om han skulle indstille karrieren.

Lægerne har advaret ham om, at et lignende styrt kan føre til mistet førlighed, men efter flere skanninger har de også givet grønt lys til, at han kan køre videre, fordi knogler og krop er helet ordentligt.

Ingen danske kørere har formået at kvalificere sig til næste sæsons VM-serie direkte via en ottendeplads i årets serie, og der var heller ingen dansk succes ved det afgørende kvalifikationsstævne.

Derfor har andre danske kørere som Niels-Kristian Iversen, Peter Kildemand, Leon Madsen og Michael Jepsen Jensen også måtte sætte sit lid til at få et wildcard. Det har ingen af dem dog fået.

Niels-Kristian Iversen kan dog pryde sig af at være seriens førstereserve. Hvis en af de 15 faste kørere får en skade, vil han således være med i stedet for. I år har Peter Kildemand været førstereserve, og han har kørt ni ud af 12 grandprixer.

De tre øvrige wildcards for 2018-sæsonen er gået til slovakken Martin Vaculik, australieren Chris Holder og sidste års verdensmester, Greg Hancock fra USA.