Nicki Pedersen rejser sig og stiler efter VM-podiet

Efter grimt styrt og en operation vil speedwaykøreren Nicki Pedersen igen med helt frem i VM-serien.

Den danske speedwaykører Nicki Pedersen tager sammen med resten af VM-feltet hul på grandprixsæsonen lørdag aften i Krsko, Slovenien.

Sidste år blev den tredobbelte verdensmester nummer 13 i VM-serien, og derfor måtte der et wildcard til at sikre ham deltagelse i denne sæson.

Han håber at blive fast inventar i den sjove del af feltet i 2017.

– Det er nemt at sige, at jeg gerne vil være verdensmester. Det er det, jeg tænker og håber på, men jeg ved også godt, at det kræver meget arbejde og lidt marginaler.

– Jeg er jo meget ydmyg, og hvis jeg skal blive verdensmester, skal det hele gå op i en højere enhed over en hel sæson. Så mit mål er at komme i top-3, og hvis tingene så spiller, er det marginaler, der afgør placeringerne internt i top-3, siger Nicki Pedersen til Ritzau.

Han blev verdensmester i 2003, 2007 og 2008.

I jagten på en lignende præstation er det vigtigt at få en god start. Dertil passer banen i Krsko godt til danskeren. Her har han vundet to gange og har yderligere en række finalepladser.

– Det er vigtigt at få en god start på sæsonen for at vise overfor sig selv, at man kan køre stærkt. Samtidig lægger det også pres på konkurrenterne.

– Banen i Krsko ligger godt til mig, så det er fint, at første løb er der. Jeg er lidt bedre til de store baner, hvor grejet skal rende stærkt. Det giver noget plads til at køre rigtigt og lave overhalinger.

– Det handler ikke bare om starten og komme ind i første sving og fylde det hele. De små tekniske baner er for meget cirkus på for lidt plads, og marginalerne spiller endnu mere ind. Det er næsten kun starten, som er vigtig der, siger Nicki Pedersen.

Hans sæson sluttede sidste år uventet tidligt, da han var ude for et med egne ord “heavy crash” i Tjekkiet 18. september.

Det gav brud på håndled, skulderblad, fire ribben, to nakkehvirvler og så lige en hjernerystelse oveni.