Nicki Pedersen vandt historisk grand-prix i Målilla

Med forrygende kørsel sikrede Nicki Pedersen sig en grandprixsejr for første gang siden oktober 2015.

Ved grandprixet i Målilla i Sverige var den tredobbelte danske verdensmester stærkt kørende, og i en dramatisk finale løb han med sejren. Det var første gang siden 2016, at Nicki Pedersen overhovedet havde nået en finale.

– Det er en bonus at vinde i aften. Det viser bare, at jeg ikke er færdig endnu, når tingene spiller, siger Nicki Pedersen, der lavede 15 point i syv starter i lørdagens grandprix.

– Det er alt for længe siden. To gange brækket nakke og alt muligt, det er sindssygt. Det er så fedt at komme tilbage igen.

– Mange ting har spillet ind i år. Jeg har manglet noget fart og havde nogle styrt i opstarten, så jeg ikke har været fit nok på cyklen i grandprixerne.

– Nu begynder jeg at komme tilbage igen, udendørsbanerne ligger bedre til mig end indendørsbanerne, siger den 41-årige dansker, der har vundet VM tre gange.

Med sejren kom Nicki Pedersen op på tiendepladsen i den samlede VM-stilling, og han har kun syv point op til polakken Artem Laguta på ottendepladsen.

De otte bedste efter sæsonens ti grandprixer er sikret en plads i VM-serien næste år. Der resterer fire grandprixer i årets VM-serie. Inden da toppes VM-stillingen suverænt af Tai Woffinden med 17 points forspring ned til Fredrik Lindgren.